20. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Vesti

Položeni venci na spomenik borcima Velikog rata u Kovinu

Ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima poginulim tokom Prvog svetskog rata, održana je na Vojničkom groblju u Kovinu. Brojne delegacije okupile su se da odaju poštu palim borcima.

Povodom Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu, Opština Kovin u saradnji sa Udruženjem potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918 godine i poštovalaca, organizovala je ceremoniju polaganja venaca kraj spomen-obeležja palim borcima. Gimnazijalci i učenici Ekonomske škole „Branko Radičević“ tom prilikom izveli su recital „U čast junaka“  i na taj način podsetili da su veliki srpski književnici bili i učesnici u Prvom svetskom ratu.

Ceremoniji su prisustvovale brojne delegacije, koje su zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave odale poštu ratnicima poginulim u Prvom svetskom ratu. Predsednica Opštine Kovin, prilikom obraćanja, naglasila je da ne smemo zaboraviti žrtvu koju su naši preci herojski podneli u godinama Velikog rata.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve i sveštenik Rimokatoličke crkve održali su parastos junacima različitih nacionalnosti i veroispovesti koji su dali život za slobodu.

Related posts

Nova iskustva sa 16. Radio-dana

Jasmina Petkovic

Pijačni barometar

Luka Tešanović

Akcija dobrovoljnog davanja krvi ,,Radost davanja“

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija