3. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dejana Lutkić: „Sredstvima grada lakše do posla“

Uz malo truda i napora može sve. Dejana Lutkić iz Pančeva je otvorila perionicu i počela samostalan posao. Ona i suprug su napravili biznis plan, konkurisali i dobili novac koji im je omogućio kupovinu mašina ua pranje i sušenje veša, pegle i ostale neophodne opreme.

Skoro deceniju i po Dejana Lutkić je radila kod privatnika u različitim prodavnicama. Onda je došla na ideju da  sa suprugom započne samostalni biznis, odlučili su da otvore  perionicu za veš.

Novac za pokretanje biznisa dobili su od Grada Pančeva i radi se o 500 hiljada dinara. Dejana Lutkić želi da razvija i jača svoj posao.

Prema rečima člana Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenka Čučkovića, u okviru lokalnog akcionog plana postoji osam mera za smanjenje nezaposlenosti. Ove godine mere su dale odlične rezultate.

Grad Pančevo će i u narednoj budžetskoj godini raditi na smanjenju nezaspolenosti. U svemu ovome pomoćiće i strane investicije kao što su ZF i Brose.

Related posts

Vučić se sastao sa ambasadorom Japana i Saudijske Arabije

Aleksandra Miloševska

Taktička vežba srpske policije ispred Palate Srbija

Branislava Grčić

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija