13. decembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

„Brose“ potpisuje ugovor sa Gradom Pančevom u petak !

Kako RTV Pančevo ekskluzivno saznaje kompanija „Brose“ u petak potpisuje ugovor sa gradom. U toku današnjeg dana ovoj nemačkoj renomiranoj kompaniji biće izdati lokacijski uslovi.

Da podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je krajem oktobra nakon potpisivanja ugovora da će kompanija Brose u Pančevu otvoriti fabriku elektomotora i zaposliti 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih.

„To znači posao i život ne samo za Pančevo, već i ta ceo južni Banat, za Kovačicu, Vladimirovce“, rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja sa nemačkim kompanijama Brose i MTU“, rekao je Vučić.

Dodao je da će prosečna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1. 700 evra neto.

Saopštio je i da je sa kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

„Kada smo krenuli u priču o dualnom obrazovanju svi su nas kritikovali i pričali da su to gluposti. Ali da biste procenili da li motor može da izdrži let neophodno je tri godine školovanja“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je vrednost te dve investicije ukupno oko 300 miliona evra, što je ogromna korist za celu državu.

foto:brose.com

Related posts

ATP: Privremena promena reda vožnje

Mica Milakov

Jaki samo na rečima! Lideri opozicije okupljeni u Savezu za Srbiju su najobičnije kukavice pošto su naprasno odustali od protesta ispred TV Pink koji su danima unazad gromoglasno najavljivali.

Mica Milakov

Grad prihvatio investitorska prava za radove na zgradi ZZJZ

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija