26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

„Brose“ potpisuje ugovor sa Gradom Pančevom u petak !

Kako RTV Pančevo ekskluzivno saznaje kompanija „Brose“ u petak potpisuje ugovor sa gradom. U toku današnjeg dana ovoj nemačkoj renomiranoj kompaniji biće izdati lokacijski uslovi.

Da podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je krajem oktobra nakon potpisivanja ugovora da će kompanija Brose u Pančevu otvoriti fabriku elektomotora i zaposliti 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih.

„To znači posao i život ne samo za Pančevo, već i ta ceo južni Banat, za Kovačicu, Vladimirovce“, rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja sa nemačkim kompanijama Brose i MTU“, rekao je Vučić.

Dodao je da će prosečna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1. 700 evra neto.

Saopštio je i da je sa kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

„Kada smo krenuli u priču o dualnom obrazovanju svi su nas kritikovali i pričali da su to gluposti. Ali da biste procenili da li motor može da izdrži let neophodno je tri godine školovanja“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je vrednost te dve investicije ukupno oko 300 miliona evra, što je ogromna korist za celu državu.

foto:brose.com

Related posts

Galerija „Jovan Popović“ iz Opova otvorena za posetioce

Nikola Toadjer

Kon: Autobusi u Beogradu spremni, nova pravila

Nikoleta Dragaš

Analitičari o poseti predsednika Vučića Južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija