5. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Poljoprivredna škola u projektu o zaštiti sredine

Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ Pančevo, učesnik je projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, čiji je organizator Pokret Gorana Novog Sada. U okviru njega deca se bave aktivnostima na unapređenju i zaštiti životne sredine. Pokrovitelj je Vlada Vojvodine.

Cilj projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, čiji učesnik je i Poljoprivredna škola „Josif Pančić je da deca shvate koliko nam je Planeta potrebna i da je treba čuvati od zagađenja. Njime je obuhvaćeno podizanje zelenih površina u školi, uređenje kanala, negovanje postojećih sadnica, kao i dodavanje novih sadržaja.

Prema rečima Jasmine Bogdanović, nastavnika stručne grupe predmeta, akcenat je stavljen na korišćenje resurse za koje nije potrebno veliko ulaganje novca.

Škola je u obavezi da do 10. novembra napravi tačan plan aktivnosti, odnosno šta će se sprovoditi na mesečnom nivou. Broj volontera je neograničen, a akcije će zavisiti od vremena, naglasila je Jasmine Bogdanović.

Na kraju završenih aktivnosti najbolji projekat bude nagrađen, a kao nagrada sledi izlet u nekom od prirodnih rezervata. U Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“ deo projekta su i profesori Ferica Marković i Stojanka Ruptak, a Jasmina Dimitrijević se nada da će se u skorije vreme se priključiti još zainteresovanih profesora.

Related posts

VUČIĆ S NIKOM VUJIČIĆEM: Primer ste kako se snagom MENJA SVET!

Mica Milakov

Debata o Zakonu o pravima boraca u GU

Nikoleta Dragaš

SNS: Pančevo jedini grad u Srbiji koji mladima daje besplatne vaučere mladima sa kojima mogu posećivati sve kulturne manifestacije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija