13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić počeo bilaterale u Ženevi, sastao se s Brendeom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

„Počele bilaterale u Ženevi“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Ženevi sa predsednikom i članom UO Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin.

Predsednik Vučić izrazio je nadu da će 2020. godine u Srbiji, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, biti otvoren Regionalni centar za 4. industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju.

Predsednik Vučić zahvalio je na svakoj pomoći koji Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Svetskog ekonomskog foruma.

Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, pogotovu onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte.

„Srbija ulaže napore kako bi unapredila poslovno okruženje u zemlji i nadam se da se to oslikava u izveštajima Svetskog ekonomskog foruma. Beograd je spreman za organizaciju godišnjeg skupa pod okriljem Foruma“, istakao je predsednik Vučić.

 

Related posts

Vučić u sredu u Drvaru i Mrkonjiću

Luka Tešanović

Zatvara se Ulica Moše Pijade, alternativni put za Beograd kod Prvomajske

Mica Milakov

Ministar Vulin: Zahvalnost preduzeću „Millenium Team“ na donaciji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija