25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Otvoren 17. TAKTONS

17. takmičenje tonskih snimaka TAKTONS, u organizaciji Radio-televizije Vojvodine, svečano je otvoreno sinoć u Studiju M u Novom Sadu, koncertom „Akustične skulpture Labat SVAR-OMFAL SVETLOST SREDIŠTA“. Nakon koncerta, prisutnima su se obratili predsednik organizacionog odbora TAKTONS-a Jožef Klem i pokrajinski podsekretar za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Stanislav Radulović, koji je i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

„TAKTONS ima svoje posebno obeležje, pošto je fokus pomerio sa kvaliteta programskih sadržaja na kvalitet tonskih snimaka, kako na radiju, tako i na televiziji. Time smo ujedno skrenuli pažnju na rad naših kolega koji su veoma često zapostavljeni, ili pak nedovoljno primećeni u toj kolektivnoj stvaralačkoj akciji koja karakteriše rad na radiju i televiziji.“ – kazao je Klem.

„Usudio bih se da kažem da je TAKTONS vremenom zaista postao svojevrstan simbol Novog Sada. U narednih nekoliko dana imaćemo priliku da uživamo u bogatom sadržaju – izložbi, naučnoj konferenciji posvećenoj akustici i naravno, takmičarskom delu. Ubeđen sam da će intersovanje za navedene programe biti na nivou koji TAKTONS svakako zaslužuje.“ – istakao je Radulović.

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“, trajaće do subote, 9. novembra, kada će biti proglašeni pobednici takmičenja.

 

Izložba profesionalne audio-opreme, na kojoj posetioci imaju priliku da vide najnovija dostignuća audio-tehnike otvorena je svakog dana od 10 do 18 časova, zaključno sa subotom u 14 časova.

U četiri dana, osim takmičenja i izložbe, održava se Naučno-stručna konferencija u okviru koje su organizovana predavanja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i u Studiju M.

Jedan od sadržaja ovogodišnjeg takmičenja je premijerno javno slušanje inserata iz prve sezone binauralne, 3D radio-drame „Kosingas“.

 

Programska satnica, bilten i spisak izlagača dostupni su na sajtu taktons.com

 

Related posts

Predsednik Vučić na sastanku sa Ramom i Zaevim

Zorana Stekovic

U poslednja 24 sata 10,71% testiranih zaraženo koronavirusom

Anđa Bubonja

SNS Pančevo : Protesti ogoljeni, iza njih stoje lideri SzS koji imaju za cilj destabilizaciju države!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija