1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Zahvalni na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja.

 

Predsednik Vučić je rekao da su, tokom diplomatskog mandata ambasadora Jarca u Beogradu, intenzivirani politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije, kao i to da su posetepredsednika Pahora i premijera Šareca bile veliki podsticaj bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa. S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

 

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio nadu da će ambasador Jarc iskazati tu podršku i na svojoj novoj dužnosti stalnog predstavnika svoje zemlje u Evropskoj uniji. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Jarca da prenese njegovu zahvalnost premijeru Šarecu što se lično angažovao na upućivanju slovenačkih eksperata za pomoć Srbiji na evropskom putu.

 

Ambasador Jarc je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji postoji značajna podrška strateškoj saradnji sa Slovenijom i istakao da je održavanje zajedničkih sednica vlada značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

 

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Jarcu mnogo uspeha na novoj dužnosti i sreću u ličnom životu.

 

Related posts

Servisne informacije za utorak 26. novembar

Zorana Stekovic

Nova novinarka televizije N1 pravila filmove protiv Srbije

Zorana Stekovic

NSZ Pančevo: 25 sertifikata polaznicima kurseva

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija