11. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U „Đurinoj“ školi i svečano i kreativno

Osnovna škola “Đura Jakšić”, jedna od najstarijih pančevačkih obrazovnih ustanova, 16. novembra obeležiće Dan škole. Ove godine, kao i prethodnih, sprovešće se različite aktivnosti u kojima će deca učestvovati tokom cele nedelje. Školu će posetiti i mališani iz vrtića kojima će kroz  zanimljive radionice biti predstavljeno šta se u školi radi.

Osnovna škola “Đura Jakšić” među prvima je, u okviru obeležavanja Dana škole počela da organizuje radionice za decu iz vrtića. Cilj je da se mališanima približe školske aktivnosti i da se zainteresuju za ono što ih očekuje u prvom razredu. Kako kaže učiteljica Branka Veličković, svake godine se trude da uvedu nešto novo što će obogatiti program.

Broj dece u OŠ “Đura Jakšić” iz godine u godinu se povećava, rekla je učiteljica Branka Veličković. Dodala je da taj broj nije mali, da se radi o povećanju za više od 100 učenika.

Pored radionica, u sklopu obeležavanja Dana škole, planirane su i sportske aktivnosti za više razrede. Održaće se turniri na kojima će učestvovati i deca iz susednih škola. Ovo je prilika da se predškolci zabave, a mališani iz vrtića uživaju u druženju i nauče nešto novo od starijih drugara. Osnovna škola “Đura Jakšić” osnovana je 16. novembra 1912. godine.

Related posts

U Srbiji 54 novih slučajeva koronavirusa, preminuo 1 pacijent

Nikola Miloševski

Predsednik Vučić danas sa Dodikom

Zorana Stekovic

„Vatreno oko“ obradi 1.000 uzoraka dnevno, rezultat za 5 sati

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija