26. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Kovin dobio nasavremeniji sistem za uzbunjivanje u Srbiji

Tačno u podne danas u kovinu proveren je nov sistem za uzbunjivanje na teritoriji opštine Kovin. Predsednica Opštine Sanja Petrović, predstavnici službi za civilne poslove, i ostalih nadležnih službi uspešno su u 12 časova izvršili probu novog sistema za uzbunjivanje.

U proteklom periodu, u potpunosti je postavljen i rekonstruisan sistem za javno uzbunjivanje na čitavoj teritoriji kovinske opštine. Novi vatrogasni stubovi i sirene za uzbunjivanje su postavljeni u mesnim zajednicama u kojima nisu postojali a u svim ostalim mesnim zajednicama su remontovane, servisirane i povezane međusobno na daljinsko upravljanje.Cela opština je pokrivena sa 14 vatrogasnih sirena, a vrednost ove investicije koja je finansirana iz lokalnog budžeta je blizu 5 miliona dinara.

Kovin je trenutno jedina opština u Srbiji koja ima ovako izgrađen savremeni sistem na daljinsko upravljanje. Iz ove Opštine, poručuju da su ponosni na posao koji je urađen. Pohvale su stigle i od načelnice Južnobanatskog okruga Danijele Lončar.

Prezentaciji su prisustvovati predstavnici svih mesnih zajednica sa teritorije opštine kovin, članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, rukovodstvo opštine Kovin.

 

 

Related posts

Situacija sa virusom u Južnom Banatu stabilna, Grad uveo mere u skladu sa vanrednim stanjem

Aleksandra Miloševska

Plandište investira u budućnost

Nikoleta Dragaš

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje ukidanje Studija B sa Total TV

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija