5. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ukidanje vakcine protiv svinjske kuge

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je ukidanje vakcine protiv svinjske kuge. To će omogućiti izvoz svinjskog mesa u zemlje EU. Trenutno Srbija može da izvozi samo svinjsko meso koje je termički obrađeno.

Kao jedan od preduslova za izvoz svinjskog mesa u zemlje EU je ukidanje vakcine protiv svinjske kuge. Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, već je najavljivao da će se vakcina ukinuti ove jeseni. Govoreći za RTV Pančevo, Dragan Romić, sa Instituta „Tamiš“, rekao je da će ukidanje vakcine protiv svinjske kuge omogućiti izvoz mesa u zemlje EU, ali i u Kinu, gde se pojavio deficit u svinjarskoj proizvodnji .

Važno je da ne dolazi do promene cena u svinjarskoj proizvodnji. Varijacije cena do 50% od meseca do meseca odvraćaju ljude na selu od ove grane stočarstva naglasio je Romić.

Vakcina čije se ukidanje očekuje, odnosi se na klasičnu svinjsku kugu, ne i afričku koja se pojavila u pojedinim mestima.

 

Related posts

Predsednik Vučić u Drvaru: Nastavićemo da pomažemo!

Luka Tešanović

Čestitke svetskih zvaničnika predsedniku Srbije povodom praznika

Nikoleta Dragaš

Prošlogodišnji pobenik Miloš Mihajlović ponovo prvi do časnog Bogojavljenskog krsta

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija