18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Kultura Najvažnije Vesti

Dani venecuelanske kulture u Kovinu

„Dani venecuelanske kulture“ otvoreni su u Kovinu uz prisustvo Ambasadora Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji Dimasa Alvarenga. Bogat kulturni program, degustacija nacionalnih jela Venecuele i filmovi posvećeni ovoj zemlji oduševili su sve posetioce u Centru za kulturu Kovina. Ova manifestacija trajaće do 11. novembra.

U Kulturnom Centru Kovina svečano su otvoreni “Dani venecuelanske kulture” uz prisustvo Ambasadora Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji Dimasa Alvarenga. On je istakao značaj ovakvih manifestacija i prijateljstva između dve zemlje.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović rekla je da dolazak još jednog Ambasadora u ovu Opštinu predstavlja izuzetnu čast. Navodi da je Venecuela geografski daleko ali da su odnosi sa ovom zemljom bliski i nada se da će tako biti i u budućnosti.

Prelepi pejzaži ove zemlje ostali su ovekovečeni na slikama Venecuelanskih umetnika tehnikom ulja na platnu. Posetioci su mogli da uživaju u 63 umetnička dela uz ukuse tradicionalnih jela Venecuele.

U prelepim pejzažima i filmovima posvećenih Venecueli, Kovinci će moći da uživaju do 11. novembra. Kako je rekao Ambasadora Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji kulturna razmena između naših zemalja od velikog je značaja za jačanje prijateljstva i međunarodnih odnosa.

Related posts

Dušan Mihajlović brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u ronjenu na dah

Nikola Toadjer

Dan Sefkerina

Nikoleta Dragaš

U Vršcu jedna osoba zaražena koronom, u Alibunaru tri pozitivne osobe?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija