17. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa Fabricijem o evropskom putu Srbije i dijalogu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama i nastavku dijaloga sa Prištinom pod okriljem EU.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji  i dodao da će u tom smislu sastanak u Ohridu ovog vikenda definisati prioritete te saradnje u cilju ekonomskog jačanja regiona.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija mora da nastavi svoj evropski put i da je zato veoma važna dalja podrška Unije, kako u sprovođenju reformi, tako i po pitanju regionalne saradnje.

Ambasador Fabrici je izrazio punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i naglasio važnost nastavka procesa reformi, posebno u domenu vladavine prava.

Ambasador Fabrici ponovio je važnost obezbeđivanja klime koja pogoduje brzom nastavku pregovora s Prištinom u okviru dijaloga pod okriljem EU i što skorijeg zaključenja pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o najznačajnim pitanjima zaštite životne sredine i mera i aktivnosti kojima će Srbija ova pitanja ubuduće rešavati.

Predsednik Vučić je izrazio zainteresovanost za projekte EU u oblasti zaštite životne sredine. Ambasador Fabrici je predstavio novi program Evropske komisije, tzv. „Grin dil“, kojim EU uspostavlja nove prioritete u pravcu još viših standarda zaštite životne sredine i borbe protiv klimatskih promena. Ambasador Fabrici naglasio je značaj za Srbiju da pojača svoje napore u oblasti životne sredine do pristupanja EU i ponudio dalju podršku u zaštiti životne sredine, uključujući u okviru rešavanja zagađenja vazduha u Beogradu. Ova saradnja biće dodatno razmotrena u narednom periodu kao nastavak Strategije za kvalitet vazduha, koju Srbija trenutno razvija uz podršku Evropske unije.

Related posts

Vučić se sastao sa predsednikom Jermenije

Nikola Toadjer

Umro bivši američki predsednik Džordž Buš Stariji

Mica Milakov

Preventivni pregledi u nedelju i u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija