25. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Prvo ekološko igralište u vrtiću „Crvenkapa“

Prvo ekološko dečije igralište otvoreno je danas u vrtiću „Crvenkapa“ u MZ Gornji grad. Ovo je prvo igralište ovakog tipa u Pančevu, a kako najavljuju nadležni, u narednom periodu biće ih još.

Novo ekološko igralište u vrtiću „Crvenkapa“ izrašće na kraju u umetnička instalacija. Mališani sada mogu da uživaju u novim ljuljaškama, klackalicama… Sve je rađeno na inicijativu građana, uz odličnu saradnju sa mesnom zajednicom, gradskom vlašću i preduzećima, kao i Dečjom radošču. Ovo igralište će koristiti, ne samo deci koja pohađaju „Crvenkapu“ već i stanovnicima Gornjeg grada.

Ovo je prvo ekološko igralište u Pančevu. Prema rečime direktorke Dečje radosti Snježane Milković, mališani će uživati, a i bezbednost će biti podignuta na veći nivo.

Ekološko igralište biće ulepšano. Likovni pedagog u Dečjoj radosti Emil Sfera najavio je da će zajedno sa decom urediti okolinu.

Još jednom se pokazalo da inicijative građana, roditelja sa mesnim zajednicama i lokalnom samoupravom daju odlične rezultate. Ovo igralište je samo jednu u nizu koje je urađeno u saradnji i na incijativu građana i roditelja.

Sledeće ekološko igralište biće postavljeno u sredu na Strelištu.

Related posts

Ambasador Nemačke u Vršcu

Jasmina Petkovic

Kukolju zlato na Gran priju u Hagu

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić tražio da prevoz u Beogradu bude kao pre

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija