18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Konjičke trke u Starčevu – tradicija se nastavlja

Na hipodromu u Starčevu održane su Konjičke trke. Tradicija po kojoj su Starčevci čuveni obnovljena je prošle godine. Organizator trke je Konjički klub ,,Starčevac“, a pokrovitelj grad Pančevo. Prvo mesto je osvojio Vlada Tomić iz Leskovca.

Ljubitelji konjičkog sporta okupili su se u velikom broju na hipodromu u Starčevu, gde su uživali u trci i bodrili svoje favorite. Grad Pančevo je i ovog puta pokrovitelj trkačkog dana, kao i lokalni sponzori koji su prepoznali želju da se nešto lepo uradi za Starčevo.

Ovaj događaj je važan za Starčevo jer meštani mogu da se okupe i obeleže praznik konjičkog sporta. Između trka gledaoci su imali priliku da uživaju u folklornim igrama KUD-a ,,Neolit“.

Predsednik KK ,,Starčevac“ Goran Stamenković rekao je da su svi s nestrpljenjem iščekivali nedelju i nastavak obnove tradicije iz ranijih vremena, kada su Starčevci bili poznati po konjičkom sportu.

Kako je izjavio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, grad Pančevo će se potruditi da u saradnji sa KK ,,Starčevac“ nastavi održavanje ove tradicije i da će ljudi dolaziti u još većem broju.

Related posts

Predsednik Vučić za „Alo“: Srbija naredne godine jedna od tri zemlje sa najvećim rastom

Mica Milakov

Evo kada možete da šetate pse ubuduće

Mica Milakov

Predsednik Vučić na prikazu novih dronova Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija