1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Nova akcija preventivnih pregleda u MZ „Centar“

U Mesnoj zajednici ,,Centar“ održani su preventivni pregledi u organizaciji Doma zdravlja. Odziv građana je bio veliki i to je dovoljan pokazatelj koliko je značajno sprovoditi ovakve akcije što češće. Građani su mogli da izmere pritisak, povišen šećer i da provere stanje štitne žlezde.

Dom zdravlja u saradnji sa MZ „Centar“ sproveo je još jednu u nizu akcija preventivnih pregleda. Ljudi su se odazvali u velikom broju  a najviše je bilo pacijenata sa povišenim pritiskom.

Pored pregleda tu su i saveti za pravilnu ishranu. Doktorka Nataša Nedeljković je izjavila da pacijenti moraju redovno uzimati svoju terapiju kako bi očuvali svoj kardiovaskularni sistem i kako ne bi došlo do ozbiljnih oboljenja.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, doktora Stojana Višekrune odziv je više nego odličan i već u prvih pola sata se pregledalo tridesetoro pacijenata.

Mesna zajednica „Centar“ je jedna od najbrojnijih, ali bez obzira na to nije bilo dugog čekanja, jer je bio veliki broj doktora i građani su obavili osnovne preglede bez većeg zadržavanja.

Preventivni pregledi su odlična prilika da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara. Preporučuje se svim građanima da iskoriste to i da spreče moguće bolesti već u ranoj fazi.

Related posts

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije neguju sećanja i čuvaju od zaborava

Katarina Popović

Marija Stanojević pobednica 6. „Stihovizije“

Jasmina Petkovic

Vučić danas sa Junkerom i Mogerini u Briselu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija