5. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Nova akcija preventivnih pregleda u MZ „Centar“

U Mesnoj zajednici ,,Centar“ održani su preventivni pregledi u organizaciji Doma zdravlja. Odziv građana je bio veliki i to je dovoljan pokazatelj koliko je značajno sprovoditi ovakve akcije što češće. Građani su mogli da izmere pritisak, povišen šećer i da provere stanje štitne žlezde.

Dom zdravlja u saradnji sa MZ „Centar“ sproveo je još jednu u nizu akcija preventivnih pregleda. Ljudi su se odazvali u velikom broju  a najviše je bilo pacijenata sa povišenim pritiskom.

Pored pregleda tu su i saveti za pravilnu ishranu. Doktorka Nataša Nedeljković je izjavila da pacijenti moraju redovno uzimati svoju terapiju kako bi očuvali svoj kardiovaskularni sistem i kako ne bi došlo do ozbiljnih oboljenja.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, doktora Stojana Višekrune odziv je više nego odličan i već u prvih pola sata se pregledalo tridesetoro pacijenata.

Mesna zajednica „Centar“ je jedna od najbrojnijih, ali bez obzira na to nije bilo dugog čekanja, jer je bio veliki broj doktora i građani su obavili osnovne preglede bez većeg zadržavanja.

Preventivni pregledi su odlična prilika da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara. Preporučuje se svim građanima da iskoriste to i da spreče moguće bolesti već u ranoj fazi.

Related posts

SNS u Šapcu osvojio 72% glasova

Jelena Obradović

Vučić posetio Mandića i poželeo mu uspešan oporavak

Katarina Popović

Prva rata za porez na imovinu za 2019. godinu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija