27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Sportski turnir u OŠ „Sveti Sava“

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ održan je sportski turnir, na kome su učestvovali, učenici ove škole i deca iz Temerina i Đurđeva. Nadmetali su se u novoj igri „Jadžent“, čiji je cilj poboljšavanje odnosa između muškaraca i žena.

Osnovna škola „Sveti Sava“  organizator je turnira na kome je  predstavljen novi sport „Jadžent“, gde je učestvovalo 35 dece. Učenici ove škole i đaci iz Temerina i Đurđeva, pokazali su zainteresovanost za ovaj sport. Koliko je on važan i koja je njihova omiljena aktivnost podelili su sa ekipom naše televizije.

Igra „Jadžent“ ubačena je u redovne programe četvrtog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola. Tvorac igre kaže da je njen cilj poboljšavanje odnosa između muškaraca i žena, odnosno dečaka i devojčica.

Ovaj sport podržao je Zavod za unapređenje vaspitanja i obrazovanja  Ministrastva prosvete. On pretenduje da postane redovna aktivnost na časovima fizičkog vaspitanja. Zbog njegove specifičnosti, učenici će zavoleti fizičku aktivnost, a na časovima se neće “boriti” samo za ocenu nego i za svoje zdravlje, istakli su nastavnici fizičkog vaspitanja.

Baviti se sportom je važno, kako za održavanje vitalnosti, tako i za psihički razvoj dece. Veća posvećenost sportu, a manja tehnologiji, koja nas svakodnevno okružuje, predstavlja  recept za dug i zdrav život.

Related posts

NOLE ISPISAO ISTORIJU! Raonić se ponadao, ali NOLE je ISTINSKI šampion! Đoković POKORIO Sinsinati!

Katarina Popović

Usvojen prvi ovogodišnji rebalans

Zorana Stekovic

Od oktobra ceo dan

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija