5. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Kovin Najvažnije Vesti

REKONSTRUKCIJA PUTA KOVIN – DELIBLATO

U toku je rekonstrukcija puta Kovin – Deliblato. Kolovoz se širi i nakon završetka radova biće značajno bolji za sve koji koriste ovaj putni pravac. Građani su zadovoljni, dok predsednica Opštine Sanja Petrović, navodi da će put imati višestruki značaj s obzirom da će poboljšati samu bezbednost u saobraćaju i olakšati svima prilaz rezervatima prirode.

Pre 2 meseca započeta je totalna rekonstrukcija puta Kovin-Deliblato. Projekat predviđa izgradnju moderne saobraćajnice širine kolovoza 6,6 metara, što u odnosu na postojećih 5 metara širine i katastrofalnog stanja puta, predstavlja veliki napredak, naroćito u pogledu bezbednosti saobraćaja za sve učesnike.

Izgradnjom novog puta značajno će se unaprediti bezbednost saobraćaja, poboljšati veze sa Deliblatskom pešćarom i susednim opštinama. U toku izvođenja radova obezbeđeno je naizmenično odvijanje saobraćaja u saobraćajnim traka. Predsednika Opštine Kovin Sanja Petrović istakla je značaj rekonstrukcije ovog puta za meštane Deliblata i Mramorka, ali i za turiste koji posećuju specijalne rezervate prirode – Deliblatsku peščaru i Kraljevac.

Ukupna vrednost radova, koje izvodi firma “Štrabag”, po nalogu JP “Putevi Srbije”, iznosi 168.332.000 dinara. Ukupna dužina deonice iznosi 6,16km, da su radovi započeti krajem avgusta. Projektovani rok za završetak je oko 80 dana.

 

Related posts

NIS-u priznanje Srpskog hemijskog društva za ulaganje u prirodne nauke

Nikoleta Dragaš

Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Nikoleta Dragaš

Stižu pozivi za osobe koje su civilno sluzile vojni rok

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija