20. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

„Podsticanje zapošljavanja mladih“

„Podsticanje zapošljavanja mladih“, projekat kroz koji je 12.670 mladih steklo veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvoreno 21 socijalno preduzeće i 9 habova

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ bili su danas u Beogradu domaćini završne konferencije u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

„Naš cilj je da mladim ljudima danas obezbedimo sve mehanizme za stvaranje stabilnih perspektiva i sigurne budućnosti. Srbija ima mlade ljude koji su kreativni, energični, vredni i obrazovani i koji su spremni da se suoče sa svim izazovima. Mi smo tu da ih upravo ovakvim projektima podržimo i osnažimo da prevaziđu te izazove. Kada ulažemo u mlade, mi im pružamo moć da samostalno kreiraju svoju budućnost“, istakao je na konferenciji ministar Udovičić.

Svake godine Ministarstvo omladine i sporta sprovodi „Istraživanje položaja i potreba mladih“, kako bi blagovremeno i sveobuhvatno prepoznalo sve segmente od značaja za mlade i pružilo im održive mehanizme i podršku da prevaziđu sve prepreke i izazove.

Ministarstvo omladine i sporta kroz finansiranje projekata lokalnih kancelarija za mlade i organizacija civilnog društva mladih i za mlade nastoji da unapredi uslove, odnosno, da stvori uslove za sticanje novih znanja, veština, da informiše i podstakne zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

Pored toga, samo kroz ovaj projekat 12.670 mladih steklo je veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvoreno je 21 socijalno preduzeće i devet habova.

Related posts

(VIDEO)NEZAPAMĆENO BAHAĆENJE U PARAĆINU! Predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike SNS!

Mica Milakov

Vučić: Saradnja sa Rusijom važna za budućnost

Zorana Stekovic

Popločana Vardarska, radovi se nastavljaju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija