6. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

„Podsticanje zapošljavanja mladih“

„Podsticanje zapošljavanja mladih“, projekat kroz koji je 12.670 mladih steklo veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvoreno 21 socijalno preduzeće i 9 habova

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ bili su danas u Beogradu domaćini završne konferencije u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

„Naš cilj je da mladim ljudima danas obezbedimo sve mehanizme za stvaranje stabilnih perspektiva i sigurne budućnosti. Srbija ima mlade ljude koji su kreativni, energični, vredni i obrazovani i koji su spremni da se suoče sa svim izazovima. Mi smo tu da ih upravo ovakvim projektima podržimo i osnažimo da prevaziđu te izazove. Kada ulažemo u mlade, mi im pružamo moć da samostalno kreiraju svoju budućnost“, istakao je na konferenciji ministar Udovičić.

Svake godine Ministarstvo omladine i sporta sprovodi „Istraživanje položaja i potreba mladih“, kako bi blagovremeno i sveobuhvatno prepoznalo sve segmente od značaja za mlade i pružilo im održive mehanizme i podršku da prevaziđu sve prepreke i izazove.

Ministarstvo omladine i sporta kroz finansiranje projekata lokalnih kancelarija za mlade i organizacija civilnog društva mladih i za mlade nastoji da unapredi uslove, odnosno, da stvori uslove za sticanje novih znanja, veština, da informiše i podstakne zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

Pored toga, samo kroz ovaj projekat 12.670 mladih steklo je veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu, 1.352 se zaposlilo, otvoreno je 21 socijalno preduzeće i devet habova.

Related posts

Otvara se Narodna bašta

Nikoleta Dragaš

Vučić i Tanin o situaciji na KiM, izborima i izveštaju UNMIK

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se sastao sa kolegom Micotakisom iz Grčke: Nema promene odluke o Kosovu! Puna podrška Srbiji!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija