22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pedeset hiljada naslova pozajmljeno iz Gradske biblioteke

Gradska biblioteka ima 10985 članova, a procenat aktivnih  je veliki. U prethodnoj godini Pančevci su ukupno pozajmili 50 000 naslova. Članarine su prilagođene, pa zaposleni plaćaju 700 dinara, penzioneri, đaci i student 500, dok članovi porodica u kojima je više dece, plaćaju 300 dinara.

Broj članova u Gradskoj biblioteci je 10985 i s obzirom na eru interneta I digitalnih izdanja, veliki je broj aktivnih članova, istakao je direktor Biblioteke, Dejan Bosnić. Broj izdatih knjiga u prethodnoj godini bio je 50 000, od čega su 30 000 knjiga Pančevci pozajmili na Odeljenju za odrasle. Prema Bosnićevim rečima,  Pančevci vole da čitaju, a pri tom su i odgovorni što se tiče vraćanja knjiga.

Pored pozajmljivanja knjiga sugrađani, mogu da prisustvuju mnogim zanimljivim događanjima kao što su tribine, predavanja, izložbe i promocije knjiga.

Ako želite da svoje slobodno vreme provedete kvalitetno, učlanite se u Gradsku biblioteku i uživaćete u zanimljivim knigama I avanturama junaka najtraženijih bestselera.

Related posts

Brnabić: Odnosi Beograda i Zagreba izuzetno kompleksni i dalje teški

Nikola Miloševski

SNS Beograd: Nepoznati napadači udarili šamar našem aktivisti

Nikoleta Dragaš

Još 102 nova slučaja korone u Srbiji!

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija