26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

NOVO IGRALIŠTE ZA AK TAMIŠ, PANČEVO DOBIJA ULIČNU TRKU

U Pančevu, u Skadarskoj ulici, simbolično je otvoreno novo igralište, odnosno teren za atletiku. Prostor koji je nekad bila poljana, odgovnornom politikom gradske vlasti, i sjajnom saradnjom sa Zoranom Kocićem trenerom AK Tamiš, sada izgleda potpuno upotrebljiv i prepun radosne dece i roditelja.

 Razumevanje, dobra volja,želja i odlične ideje uvek daju rezultat. Pogotovu ako su imate prave sagovornike sa „druge strane“. Entuzijazam i ljubav Zorana Kocića iz atletskog kluba Tamiš, održao je ovaj klub, u kojem članovi, mališani postižu izuzetne rezultate. Deca iz AK Tamiš nisu imali adekvatan prostor za vežbe i treninge, do sada. Poljana u Skadarskoj, koju su pripadnici bivšeg režima zloupotrebljavali, slikajući se pred kamerama i dajući lažna obećanja da će biti sređena. Naravno kao i od mnogih njihovih obećanja, ostale su prazne reči.

Teren je bio pun mališana i roditelja koji su došli da vide nove sprave koje je postavilo pančevačko preduzeće „Zelenilo“. Skoro svaki mališan ima neko odličje, medalju… Bez obzira na uzrast.Milosava Ignjatov ima troje dece koji su članovi AK Tamiš. Reči su bile nedovoljne da opiše svoju radost, jer će njena deca, sa svojim drugarima konačno imati mesto za treniranje.

Trener Zoran Kocić, koji u svom timu ima šampione i rekordere zahvalio se pre svega gradskoj vlasti za ovaj teren, dodajući da je presrećan zato što će njegovi takmičari sada imati teren za vežbanje i neće morati da idu da vežbaju za neke atletske discipline u Beograd, kao što je to bio slučaj do sada.

Zoranu Kociću nije bilo lako da nam pronađe sagovornike pošto su skoro svi mališani toliko talentovani i uspešni u svojim disciplinama. Ipak nekako smo „uspeli“ da ih pronađemo i upitamo koliko im znači ovaj novi teren, kakve uspehe su do sada postigli, da li imaju sportske idole…

Pančevo je jedan od gradova u Srbiji koji izdvaja velika sredstva za sport i razvoj dece. Takve pohvale su stizale i od najvišeg rukovodstva države, ministara, sportskih radnika… Gradska menadžerka Maja Vitman izjavila je da je lokalna samouprava, na inicijativu i uz saradnju sa Zoranom Kocićem, prepoznala značaj opremanja ovog prostora.

Kao što smo i rekli, sve sprave na terenu u Skadarskoj postavilo je JKP „Zelenilo“.

I pored svega – ovde nije kraj. Još jedna lepa vest obradovaće sve Pančevce. Dogovoreno je da sledeće godine Pančevo organizuje uličnu trku koja će postati tradicionalna manifestacija.

Novo opremljeno igralište,nove sprave, gradska trka…. Sjajne vesti za Pančevo – sportski grad, za decu koja treniraju u AK Tamiš, i za stanovnike koji žive u blizini, odnosno na Kudeljarskom nasipu. A dogodine ulična trka koja će biti jedinstvena u ovom regionu.

Related posts

Pančevka opljačkala Goricu Popović

Mica Milakov

Jedini odbornik Vuka Jeremića u Pančevu prešao u SNS

Mica Milakov

Deveta nedelja borbe protiv koronavirusa – preminulo još 4 ljudi, 157 novozaraženih

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija