21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Subvencije za gasni priključak

Grad Pančevo već godinama subvencioniše određeni broj gasnih priključaka. U toku je prijava za priključivanje na gasnu mrežu i trajaće do utroška sredstava, najkasnije do 15. decembra , rekla je za TV  Pančevo Katrina Banjai gradska većnica zadužena za zaštitu životne sredine.

Gas je čist energent koji ne narušava kvalitet vazduha. Broj štetnih čestica u našem gradu povećan je uglavnom u zimskim mesecima zbog loženja čvrstog goriva u domaćinstvima. Grad Pančevo i lokalna samouprava brinu o ekološkoj situaciji u gradu i zbog toga grad izdvaja sredstva za subvencionisanje za gasne priključke.

Svi građani ispred čijih kuća postoji gasna infrastruktura mogu se prijaviti za priključenje na gasnu mrežu. Grad Pančevo refundira deo sredstava građanima koji stanuju na teritoriji MZ Gornji grad, Strelište, Vojlovica, Topola, Stari Tamiš, deo Mise i deo Centra. U ovim delovima grada u upotrebi je ulična gasna infrastrukura čiji je vlasnik i distributer JP „Srbija gas“. 

Javni poziv je otvoren 17. maja i trajaće do utroška sredstava, a najkasnije do 15. decembra, istakla je gradska većnica za zaštitu životne sredine, Katarina Banjai.

Related posts

Bezbednost u saobraćaju: POJAČANA KONTROLA U SAOBRAĆAJU, POJASEVI I VOŽNJA DECE

Mica Milakov

Ne radi broj 194

Zorana Stekovic

Gana 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija