30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Zdravom ishranom do jačeg imuniteta

Jesen je vreme kada virusne infekcije “uzimaju maha”. Pravilna iskhrana i konzumiranje odabranih namirnica svakako može pomoći da se imunitet poboljša i da se spreče infekcije.

Imunitet treba graditi tokom cele godine, a naročito u periodu jeseni i zime. Konzumiranje svežeg voća i povrća, žitarica i nerafinisane hrane može pomoći da naš imunitet bude jači i na taj način izbegnemo grip i viruse koji su karakteristični za ovaj period godine, istakle je nutricionistkinja Anita Alterov.

Hranu je najbolje konzumirati u sirovom stanju. Sveže voće i povrće, kao i žitarice mogu pomoći našem organizmu da bude otporniji na viruse. Takođe, belo brašno i šećer mogu se zameniti zdravijim sastojcima.

U današnje vreme deca su gojazna i sklona hormonskim poremećajima i problemima sa insulinom, zbog toga je bitno da se sprovodi edukacija o pravilnoj ishrani. Kroz zabavu i različite zanimljive igre, mogu naučiti da se zdravo hrane. Mališani uglavnom vole slatkiše, a za pripremu zdravije varijante nije potrebno mnogo vremena i novca. Nutricionista, Anita Alterov, predložila je recept za pripremu ukusnog kolača.

Related posts

Selaković sa saradnicima uneo badnjak u Predsedništvo

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Zorana Stekovic

Zbog povišenog pritiska sve češći infarkt miokarda

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija