27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Prva slovačko-srpska književna beseda

Prva slovačko-srpska književna beseda održana je u Ambasadi Slovačke Republike. Na manifestaciji su učestvovali predsednik Udruženja slovčkih pisaca Miroslav Bielik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, kao i mnogobrojni slovački i srpski autori.

Povodom 64. Sajma knjiga, organizovana je prvi put slovačko-srpska beseda. Ovom prilikom predstavljena su najnovija literarna izdanja koja ilustruju slovačko-srpsku autorsku saradnju. Antologija poezije podunavskih zemalja odraz je dobre saradnje među slovačkim i srpskim piscima. Takođe, na srpski jezik prevedena je knjiga izbornih i novih pesama Miroslava Bielika „Mostovi u nepoznato“, kao i dve zajednički priređene antologije – slovačke poezije i srpsko-slovačke poezije.

Organizator manifestacije je Ambasada Slovačke Republike. Gosti su bili predsednik Udruženja slovčkih pisaca Miroslav Bielik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, kao i mnogobrojni slovački i srpski autori.

Pisana reč, kao i saradnja među piscima je izuzetno važna upravo sada, u doba digitalizacije, kada su se ljudi udaljili jedni od drugih. Organizatori smatraju da je potrebno da se organizuje što više ovakvih manifestacija i raditi na jačanju veza među narodima.

Related posts

Gimnazijalci: Dičimo se tradicijom i gradimo budućnost

Nikoleta Dragaš

Ader i Vučić u Zemunu otkrivaju spomenik Sibinjanin Janku

Nikoleta Dragaš

Vučić u Njujorku na zasedanju UN

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija