1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

SRBIJO, SMEŠI TI SE FOLKSVAGEN! Predsednik Vučić obećao građanima: Daću sve od sebe da ubedim Nemce na ovaj potez!

Na sutrašnjem sastanku sa nemačkim ministrom ekonomije Peterom Altmajerom predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo će pokrenuti inicijativu za dovođenje nemačkog automobilskog giganta „Folksvagena“ u Srbiju

Vučić i Altmajer razgovaraće o novim investicijama, a “Folksvagen“ će biti jedna od najvažnijih tema.
– Neću da obećam ništa, nismo u EU kao Bugarska i Rumunija, to su tehnički problemi, ali daćemo sve od sebe da dovedemo Folksvagen u Srbiju. Sutra na sastanku ću da probam da ubedim Nemce – naglasio je Vučić.

Sutra će takođe biti potpisani ugovori za dve velike fabrike – MTU I „Brosu“, grinfild investicije vredne više od 300 miliona evra.

Upravni odbor nemačkog „Folksvagen AG“ (VW) odložio je 15. oktobra odluku o izgradnji novog pogona u Turskoj, zbog vojne akcije Ankare u Siriji, potvrđeno je tada Tanjugu u ovom nemačkom koncernu.

Novi pogon, koji bi trebalo da zaposli do 4.000 ljudi, trebalo je da bude izgrađen u blizini Izmira, a investicija bi bila vredna između 1,2 i 1,5 milijardi evra.

I Srbija, kao i više drugih zemalja regiona, borile su se da dovedu ovog velikog investitora.

Related posts

Vučić i Brnabić sastali se sa službama bezbednosti

Zorana Stekovic

Predsednik Srbije početkom iduće sedmice u poseti Kini

Nikola Toadjer

Analiza medijskog spora – niko ne gasi N1

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija