31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Srbija Vesti

„Na krilima fantazije“: Ilustracije iz Bratislave u Konaku kneginje Ljubice

U prelepim prostorijama kneginje Ljubice u centru Beograda, slovačka ambasada u Srbiji u saradnji sa Međunarodnim domom umetnosti za decu „Bibiana“ iz Bratislave i Muzejom grada Beograda organizovala je izložbu „Na krilima fantazije“.

Na izložbi „Na krilima fantazije“ prestavljena je zbirka nagrađenih ilustracija u okviru manifestacije Bijenale ilustracija Bratislava 1967–2017. Na samom početku programa prisutne je pozdravio treći sekretar slovačke ambasade u Beogradu Mihal Hrušik.

U ime Muzeja grada Beograda direktorka Jelena Medaković iskazala je veliko zadovoljstvo ambasadorki Slovačke Republike na veoma dobroj saradnji tokom njenog četvorogodišnjeg mandata u Srbiji.

Generalni direktor sekcije umetnosti Ministarstva kulture Slovačke Republike Jozef Švolik pročitao je pismo slovačke ministarke kulture Ljubice Lašakove.

Na ovoj izložbi radovi su podeljeni u tri kategorije. Prva je posvećena nosiocima grand prija – onima koji su dobili najviše ocene na Bijenalu ilustracije, druga slovačkim ilustratorima, a treća radovima koje je ocenila dečja komisija.

Prema rečima direktora Bibiane Petera Tvrdonja, njegovu kancelariju Bibiane u Bratislavi ukrašavaju radovi dečje komisije. Takođe, istakao je da svaku izložbu koju organizuju obavezno prate i vorkšopovi za decu.

„Mi danas kvarimo svet, a mogli bismo na njega da gledamo očima deteta, potrebno nam je da se zamislimo… Zašto Bibiana, zašto dečji crteži? Zato što je to fantazija, izjavila je ambasadorka Dagmar Repčekova, koja je fascinirana prostorom u kojem se izložba održava.

Napunjeni pozitivnom energijom, prostorijama konaka i lepotom izložbe koja je doletela u Beograd na krilima fantazije, posetioci su osetili drugačiji svet – svet koji je ostavio dubok utisak na sve.

Related posts

Ministar Mali: Od 15. maja do 5. juna prijava za pomoć od 100 evra

Nikoleta Dragaš

Dvoje ljudi preminulo, zaražena još 151 osoba

Jelena Belić

ŽELJA U 1. LIGI SRBIJE!!!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija