30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Plaketa grada Pančeva profesoru Amdžadu Parvaizu.

Pančevu je u Opštoj bolnici 17. oktobra 2019. godine bila održana 8. koloproktološka radionica u okviru koje su se okupili najpoznatiji svetski hirurzi predvođeni profesorom Amdžadom Parvaizom, kako bi se istovremeno uradile dve operacije raka debelog creva, koje putem video-linka prati oko 120 naših lekara.

Hirurška radionica završila se u petak 18. oktobra u Kulturnom centru Pančeva sastankom i edukativnim skupom hirurga Srpskog lekarskog društva.U okviru svečanog dela redovnog sastanka Hirurške sekcije SLD, učesnicima i gostima se u ime lokalne samouprave koja je podržala održavanje radionice, obratio zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i uručio Plaketu grada Pančeva profesoru Amdžadu Parvaizu.

Profesor Amdžad Parvaiz je specijalista kolorektalne hirurgije, sa širokom obukom u opštoj, kolorektalnoj, i naročito laparoskopskoj kolorektalnoj hirurgiji (University of Poole, UK. Champalimaud Foundation, Portugal). Osim briljantne akademske i hirurške karijere, profesor Amdžad se pokazao kao veliki prijatelj srpske hirurgije, jer je pružio svoju nesebičnu podršku u započinjanju programa kolorektalne laparoskopske hirurgije u Pančevu, pre svega kao instruktor i predavač na ranijim radionicama.

Na ovaj način naši hirurzi stiču nova znanja i radeći sa iskusnijim kolegama usavršavaju stečene veštine.

Related posts

Vučić: Čeka nas težak mesec, formiranje vojske Kosova, otimanje Elektromreže

Zorana Stekovic

Nove mere Vlade: Produžena isplata pomoći za više kategorija korisnika

Katarina Popović

Sportske igre mladih nastavile da krstare Srbijom

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija