26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Etno druženje“ u Gerontološkom centru

U pančevačkom Gerontološkom centru održana je tradicionalna manifestacija „Etno druženje“. Učestvovala su kulturno-umetnička društva, aktivi žena, izloženi su ručni radovi žena Gerontološkog centra i klubova za odrasla i starija lica, a sve u cilju obogaćivanja života starijih.

Oktobar je mesec posebno posvećen starijim osobama. U Gerontološkom centru tadicionalno se u desetom mesecu u godini organizuje „Etno druženje“, kako bi život starih lica bio obogaćen raznim aktivnostima, poput pravljenja i izlaganja ručnih radova, učestvovanja u kulturno-umetničkom programu i, što je najvažnije, međusobnim druženjem. Ove godine na manifestaciji je učestvovao KUD „Đetvan“, KUD „Tamaši Aron“, Etno kutak iz Kačareva, a ručne radove izložile su sekcije Gerontološkog centra i klubova za odrasla i starija lica. Čast da otvori ovogodišnje „Etno druženje“ pripala je Milenku Čučkoviću, članu Gradskog veća zaduženom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva izjavila je da joj je velika čast što je prisustvovala „Etno druženju“ i da joj je drago što je manifestacija bila toliko posećena.

Direktorka Gerontološkog centra Tanja Lukić poželela je prisutnima da se i u narednim godinama druže u ovom ili većem broju i na taj način neguju tradiciju tolerancije i multikulturalizma.

Pored toga što su imali prilike da uživaju u kulturno-umetničkom programu naši najstariji sugrađani bili su u prilici da i sami izvedu nekoliko tačaka.

Related posts

Poseban broj za prijave nepoštovanja mera

Nikola Miloševski

Vučić: NATO agresija bila težak zločin protiv Srbije

Mica Milakov

Post nije gladovanje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija