20. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Revija čeških i slovačkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci

Revija čeških i slovačkih filmova svečano je otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci uz prisustvo Ambasadora Češke u Srbiji Tomaša Kuhta. Osim ove revije otvorena je i izložba „30 godina slobode“ koja će biti izložena tokom trajanja Dana filma.

Revija čeških i slovačkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci svečano je otvorena zajedno sa izložbom „30 godina slobode“ koja će biti izložena do 20. oktobra. Na samom početku, povodom otvaranja, publika je mogla da uživa u projekciji filma „Toman“. Posetioci su svoje utiske i očekivanja podelili sa ekipom naše televizije.

Po drugi put u Beropgradu otvorena je Nedelja češkog i slovačkog filma i trajaće 4 dana. Povod ove manifestacije nije samo predstavljanje Češke kulture već i zbližavanje odnosa dve zemlje, naglasio je ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Saradnja između Jugoslovenske kinoteke i Češke ambasade traje više od decenije. Pre dve godine prikljkučila se i ambasada Slovačke sa kojom će, kako navodi upravnik muzeja Jugopslovenske kinoteke Marjan Vujović, imati dobru saradnju .

 U Srbiji ali i u bivšoj Jugoslaviji je bila popularna Čehoslovačka škola  filmske umetnosti, a njeno stvaralaštvo bilo je redovno prikazivano domaćoj publici. Ovo je samo jedan od pokazatelja dobre saradnje Srbije sa republikama Češkom i Slovačkom.

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ U EMISIJI „HIT TVIT“ : Opoziciji se svidja Boki 13, da kradu…

Mica Milakov

GRAD POMOGAO MLADIM NADAMA:  Novo igralište i prostor za trening za članove AK „Tamiš“

Mica Milakov

Vučić sa Čepurinom: Najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na KIM

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija