1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije

– Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije. Koliko je Srbija snažnija i jača, toliko će biti snažnija i njena vojska – rekao je predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene Vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, obišao pripadnike 37. i 38. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske.

Predsednik Vučić je pripadnicima Vojske Srbije zahvalio što štite, čuvaju i brane otadžbinu i rekao da se dobro oseća u ulozi vrhovnog komandanta kada vidi spremne, obučene vojnike koji Srbiju vole više od svega.

– Došao sam zbog dve stvari. Jedna je ta da vam kažem da ćemo nastaviti snažnije opremanje, ulaganje u oružje, ali istovremeno uz rast plata, uz neuporedivo lakšu mogućnost za vas da rešite svoja stambena pitanja, uz neuporedivo bolji vaš životni standard. Već od novembra, dakle u decembru, imaćete prvu platu uvećanu za devet procenata, a verujem da ćemo i u godinama koje dolaze svake godine moći to da vam obezbedimo, da znate da vam je vojnički posao siguran posao, da vaša porodica na to može da se osloni – najavio je predsednik Vučić.

Vrhovni komandant je rekao da prisustvo vojske mnogo znači žiteljima Kuršumlijskog kraja, kako u bezbednosnom, tako i ekonomskom smislu.

– Želimo dodatno da pojačamo ovaj deo Toplice, ovaj deo Srbije i zato ćemo u Kuršumliji imati još oko 400 vojnika. To će biti dodatna snaga i dodatni ekonomski podstrek za naš narod i za naše ljude koji treba da žive u Kuršumliji. Ovo će nam biti jedan od najsnažnijih centara u čitavoj zemlji – poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da zna koliko pripadnici Vojske Srbije vole vojsku i koliko su posvećeni njenom napretku, kao i napretku Srbije.

–  Hvala vam za to što znam da, svi znate ukoliko zatreba, morate da razmišljate o tome da vaši životi u jednom trenutku ništa ne moraju da znače, za to ste školovani, za to ste plaćeni i beskrajno vam hvala za bezgraničnu ljubav prema srpskoj otadžbini, a ja ću dati sve od sebe i mi ćemo dati sve od sebe da vas nikada u takvu situaciju ne dovedemo – rekao je vrhovni komandant Vojske Srbije.

U kasarni je priređen i prikaz obuke mehanizovane čete i čete za podršku po temi „Priprema mehanizovane čete i čete za podršku za marš i izvršenje marša“, nakon kojeg je predsednik Vučić obišao sklonište u krugu kasarne koje je pogođeno za vreme NATO agresije i položio venac na spomenik pripadnicima 354. pešadijske brigade koji su tada stradali.

Related posts

Radovi druge faze Potamiškog kolektora kod Tamiš kapije

Jasmina Petkovic

Vučić: Nisam optimističan, spreman sam na teške odluke

Zorana Stekovic

Nova humanitarna akcija „Srpske Sparte“

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija