10. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Inkluzija Roma na južnobanatskom nivou

Prvi put je Nacionalni  savet romske nacionalne manjine u poseti Južnobanatskom okrugu. Tema sastanka je upoznavanje Južnobanatskog okruga sa radom Nacionalnog saveta kao i položaj Roma u Južnom banatu. Načelnica južnobanatskog okruga, Danijela Lončar je istakla potrebu da svi aktivno učestvuju, kako bi svaka romska porodica mogla da živi kvalitetnijim životom

Nacionalni savet predstavljali su predsednica Izvršnog odbora, Pava Novakov Čabrilovski, poslanica u skupštini APV Jelena Jovanović i direktor Kancelarije za inkluziju Roma APV, Miloš Nikolić.

Razgovaralo se o najvažnijim izazovima i mogućnostima, socijalnoj inkluziji, kao i unapređenju položaja Roma.

U vremenu koje predstoji nameće se veliki broj mogućnosti  i prilika, zadatak svih koji učestvuju u konferenciji je da učine sve kako bi saradnja bila bolja i doprinela zajedničkom cilju, poboljšanju sveukupnog socijalnog i ekonomskog položaja, zaključeno je na sastanku.

Related posts

VUČEVIĆ ZA PINK: Označiti Srbiju kao zlu tvorevinu je OZBILJAN BEZOBRAZLUK, posebno kada to dolazi iz države koja je bila osvedočeni član fašističkog pakta!

Zorana Stekovic

DERBI SUPERLIGE: Dinamo – Metaloplastika u subotu

Jasmina Petkovic

RTV Pančevo i Dunav Televizija: Prekinuti sa napadima na Danila Vučića!

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija