4. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Rukovodstvo Nacionalnog saveta Roma u Pančevu

Rukovodstvo Nacionalnog saveta Roma ove nedelje u poseti je Pančevu, a krajem nedelje očekuje se i sasatanak sa načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga. Cilj je da se predoče problemi zateknuti na terenu i da se ponudi adekvatno rešenje.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Dalibor Nakić, ove nedelje u obilasku je Južnobanatskom upravnom okruga. On je zajedno sa generalnim sekretarom, Dejanom Vlajkovićem i predsednicom Izršnog odbora Pavom Čubrilovski posetio neke od porodica, koje su u teškim mateijalnim situacijama i kojima je nephodna pomoć. Jedno od naselja koje su, takođe, obišli bila je Karaula, gde su meštani mogli da popričaju sa njima i predoče im na kojim poljima je neophodno poboljšanje. Cilj je da se problemi koji su uočeni na terenu predoče načelnici Južnobanatskog okruga Danijeli Lončar, sa kojom će se sastati u toku ove nedelje.

Prema rečima Pave Čabrilovski, predsednice Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Roma rad na terenu je srž onoga čime se sadašnje rukovodsvo Nacionalnog saveta bavi. Saosećanje je nešto što ne možete isključiti kada se sretnete sa ljudima i vidite kako žive., rekla je Čabrilovska.

Kako su zaključili iz Rukovodstva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine saradnja na svim nivoima je ključna za unapređenje života Roma. Osim toga, izlaak iz kancelarije i upoznavanje sa svim onim na terenu je nophodno kako bi se njihov život poboljšao.

Related posts

Poštanska štedionica počela isplatu 100 evra penzionerima

Jelena Belić

Predsednik Vučić za Juronjuz: „Dosadilo mi je da mi evropski lideri drže predavanja o bliskim vezama sa Rusijom i Kinom“

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 18. oktobar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija