21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Mirović obišao novu zdravstvenu ustanovu u Plandištu

Pokrajinska vlada zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

„Dogovorili smo danas nove korake u tekućem održavanju , ali i pripremu projekata za dalja ulaganja u ovaj dom.Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremili smo i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug“, kazao je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da je u ovoj i u drugim oblastima zajedno sa Pokrajinskom vladom uloženo u projekte vredne 2 milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini.

„U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara i oko milijardu dinara radovi gde su nabavke u toku. To je tri puta više od onog što smo obećali na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade pre tri godine“, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković ovom prilikom.

Related posts

Đilas organizovao napad na Danila Vučića samo dan nakon što je cmizdrio ni zbog čega

Katarina Popović

Osnovna škola u Alibunaru dobila novu sportsku salu

Nikola Miloševski

Vučić: Odlaganje rešenja za KiM, iskra koja može da zapali region

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija