13. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Poseta Medvedeva korak više u širenju saradnje

Poseta Dmitrija Medvedeva i zajedničko obeležavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu značiće korak više u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, poručio predsednik Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obeležavanju značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice. „To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga“, saglasili su se dvojica sagovornika.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Related posts

Marija Obradović: Ženomrzački komentari nas neće oterati iz politike

Luka Tešanović

Osnovna škola u Alibunaru dobila novu sportsku salu

Nikola Miloševski

SNS : Pančevo jedan od gradova koji ulaže velika sredstva u decu, mlade i sportsku infrastrukturu !

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija