23. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Poseta Medvedeva korak više u širenju saradnje

Poseta Dmitrija Medvedeva i zajedničko obeležavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu značiće korak više u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, poručio predsednik Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obeležavanju značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice. „To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga“, saglasili su se dvojica sagovornika.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Related posts

Vučić sa Fabricijem o evropskom putu Srbije i dijalogu

Nikoleta Dragaš

KOVAČIČKI OKTOBAR : Rada Manojlović u subotu 12.oktobra u 21h

Mica Milakov

Pored 96 pravnika na spisku NSZ, svi se otimaju samo za Stankinu ćerku

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija