25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić uputio čestitku Nemačkoj povodom Dana ujedinjenja

Predsednik Vučić uputio je, povodom Dana nemačkog ujedinjenja, čestitku predsedniku Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel, u kojoj je naveo da će Srbija uvek biti iskren i pouzdan partner i ocenio da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji.

„Primite iskrene čestitke povodom Dana nemačkog ujedinjenja, uz najbolje želje za napredak Vaše zemlje i dobrobit njenih građana“, napisao je Vučić.

On je naveo da je uveren da će nemačka država, koja je hrabrim odlukama i mudrim rešenjima svojih lidera uvek znala da nadvlada velike izazove, nastaviti da niže uspehe na kojima se temelji i blagostanje Evropske unije, u kojoj i Srbija želi da dobije mesto.

Istakao je da će Srbija uvek biti iskren prijatelj i pouzdan partner Nemačkoj, kako kroz svoje napore da primeni evropske vrednosti, postane uređena i uspešna zemlja i zasluži članstvo u Evropskoj uniji, tako i kroz zalaganje da, politikom mira i saradnje, održi stabilnost u regionu, a koju značajno pomaže Berlinski proces.

„Stalo nam je do stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer je ona uslov svakog napretka regiona, a pre svega ekonomskog razvoja Srbije“, naveo je Vučić.

On je istakao da razvoj srpske ekonomije velikim delom počiva na nemačkim investicijama i dobrom poslovanju nemačkih kompanija, koje u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 radnika.

„Verujem da je snažan zamah naše ekonomske saradnje rezultat i većeg ugleda Srbije u Nemačkoj, kao i međusobnog poverenja, zbog kojeg su naši bilateralni odnosi na najvišem nivou u istoriji“, naveo je Vučić.

On je podsetio da se veliki nemački pisac Gete još davno divio likovima u srpskoj epskoj književnosti, koji, kako je govorio, zaslužuju poštovanje „zbog vernosti sebi i neodstupanja od svoje vere u ideje i zaveštanja predaka“.

„I današnja Srbija je verna idejama – idejama mira, stabilnosti, saradnje, ekonomskog prosperiteta i napretka na evropskom putu i uvek možete da se oslonite na našu pouzdanost u njihovom ostvarivanju. Uz srdačne podrave i iskrenu želju da Vas ugostimo u Srbiji, primite izraze dubokog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Related posts

U Klinički centar Srbije stigli su novi respiratori,saopštio danas predsednik Aleksandar Vučić.

Branislava Grčić

Tužna slika grobalja na centralnom Kosmetu

Katarina Popović

VUČIĆ SA NAJUTICAJNIJIM SVETSKIM LIDERIMA: Ovi zvaničnici će se sastati sa srpskim predsednikom do kraja godine!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija