2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dan oslobođenja Vršca

U Vršcu  2. oktobra svečano je obeleženo 75 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Organizovana je i Svečana akademija u  Kongresno muzičkoj dvorani Centra Milenijum. Organizatori svečanosti  kao i prethodnih godina  bili su Grad Vršac i organizacija  „SUBNOR „.

Dan oslobođenja Vršca u Drugom svetskom ratu, koji su organizovali  Grad Vršac i organizacija  „Subnor „, počeo je polaganjem venaca na Spomen kosturnicu oslobodilaca, na Gradskom groblju u Vršcu. Svečanosti su prisustvovali  predstavnici  Ambasade Ruske federacije, Vojska Srbije, lokalne samouprave , srednjih škola i drugih udruženja.

Ovo je značajan  događaj za srpsku istoriju. Predstavlja podsetnik da se ne zaborave  žrtve naših predaka u borbi za slobodu koju danas uživamo rekao je Svetomir Atanacković ,predsednik Subnor-a Vojvodine

U ranim jutarnjim satima, 2. oktobra 1944. godine, jedinice Sovjetske armije, zajedno sa građanima, počele su oslobađanje Vršca i okolnih mesta od fašista. Zahvaljujući Crvenoarmejcima, Vršac je oslobođen od okupatora.

Related posts

Uhapšeni zbog iznude

Mica Milakov

Sve manje mladih fizički aktivno

Jasmina Petkovic

Visok nivo balističke i protivminske zaštite novog oklopnog borbenog vozila M-20 MRAP 6×6

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija