25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dan oslobođenja Vršca

U Vršcu  2. oktobra svečano je obeleženo 75 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Organizovana je i Svečana akademija u  Kongresno muzičkoj dvorani Centra Milenijum. Organizatori svečanosti  kao i prethodnih godina  bili su Grad Vršac i organizacija  „SUBNOR „.

Dan oslobođenja Vršca u Drugom svetskom ratu, koji su organizovali  Grad Vršac i organizacija  „Subnor „, počeo je polaganjem venaca na Spomen kosturnicu oslobodilaca, na Gradskom groblju u Vršcu. Svečanosti su prisustvovali  predstavnici  Ambasade Ruske federacije, Vojska Srbije, lokalne samouprave , srednjih škola i drugih udruženja.

Ovo je značajan  događaj za srpsku istoriju. Predstavlja podsetnik da se ne zaborave  žrtve naših predaka u borbi za slobodu koju danas uživamo rekao je Svetomir Atanacković ,predsednik Subnor-a Vojvodine

U ranim jutarnjim satima, 2. oktobra 1944. godine, jedinice Sovjetske armije, zajedno sa građanima, počele su oslobađanje Vršca i okolnih mesta od fašista. Zahvaljujući Crvenoarmejcima, Vršac je oslobođen od okupatora.

Related posts

PROUNS: Solidarnosti unutar novinarske zajednice apsolutno nema

Branislava Grčić

Vučić o Austriji: Držali su se svoje reči, oduševljen sam energijom kancelara Kurca

Nikola Toadjer

Dr Ivana Stašević-Karličić u emisiji „Lice nacije“: Država je stala iza struke, što je najbitnije.Priroda nas opominje!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija