21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Počela treća faza izgradnje Potamiškog kolektora

Kod Crvenog magacina u Ulici Kej Radoja danas su počeli radovi na izgradnji Potamiškog kolektora, treća faza. Radove su finansirali Grad Pančevo i Pokrajna – Uprava za kapitalna ulaganja, ukupna vrednost je oko 700 miliona dinara. Početak radova obišli su Maja Vitman , gradska menadžerka i Aleksandar Radulović, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“. Rok za završetak radova je 180 dana.

Grad Pančevo zajedno sa JKP „Vodovod i kanalizacija“  pre nekoliko godina strateški je definisao projekat izgradnje Potamiškog kolektora od od Severne poslovne zone do Luke Dunav, rekla je Maja Vitaman gradska menadžerka. Prema njenim rečima ovaj projekat je izuzetno značajan za razvoj grada.

Radovi na  Potamiškom  kolektoru podrazumevaju  izgradnju fekalne kanalizacije u dužini od 2,5 kilometara od Ulice Kej Radoja Dakića preko Ulica Miladina Popovića, Moše Pijade, Dimitrija Tucovića do ćoška sa Knićaninovom ulicom, kaže Aleksandar Radulović, direktor pančevačkog Vodovoda.

Zbog izvođanja radova ove ulice će u narednom periodu biti zatvorene za saobraćaj.

Radove na izgradnji Potamiškog kolektora zajedno su finansirali Grad Pančevo i pokrajnska Uprava za kapitalna ulaganja u iznosu od oko 700 miliona dinara, rok za njihov završetak je 180 dana. Osim ovih radova prema rečima Maje Vitman,  Pokrajna je finansirala i rekonstrukciju otvorenog sportskog terena u Đurinoj školi, uređenje atarskih puteva, kanalske mreže kao i izgradnju sekundarne kanalizacione mreže na Novoseljanskom putu.

Related posts

Crveni krst dodelio priznanja najbrojnim davaocima krvi

Mica Milakov

Pošta žrtvama fašizma

Nikoleta Dragaš

SILOVITA ZVEZDA PREGAZILA PARTIZAN! Perperoglu doneo crveno-belima novo finale ABA lige!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija