28. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Havisto: Intenzivirati kontakte srpskih i finskih kompanija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Finske Peku Havista i izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog obeležavanja značajnog jubileja – 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, o čemu svedoči i izložba u Arhivu Jugoslavije.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Havistu na podršci evropskom putu Srbije, istakavši da je kontinuirana i aktivna podrška značajna, posebno imajući u vidu šestomesečno predsedavanje Finske Savetu EU.

Tokom susreta, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, ali su dvojica sagovornika konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišćene mogućnosti. Oni su izrazili nadu da će kontakti između srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji, s obzirom na to da je početkom juna uspostavljen direktan let između Beograda i Helsinkija, što će pogodovati i razvoju saradnje u oblasti turizma.

Predsednik Vučić je obavestio ministra Havistu i o razlozima zastoja dijaloga između Beograda i Prištine, istakavši da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je ministru Havistu izrazio saučešće povodom današnjeg napada u finskom gradu Kuopiju.

Related posts

Vučić na Demografskom samitu u Budimpešti

Zorana Stekovic

Analitičari o poseti predsednika Vučića Južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

General Veličković više neće biti komandant Specijalne brigade

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija