2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Havisto: Intenzivirati kontakte srpskih i finskih kompanija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Finske Peku Havista i izrazio zadovoljstvo zbog zajedničkog obeležavanja značajnog jubileja – 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, o čemu svedoči i izložba u Arhivu Jugoslavije.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Havistu na podršci evropskom putu Srbije, istakavši da je kontinuirana i aktivna podrška značajna, posebno imajući u vidu šestomesečno predsedavanje Finske Savetu EU.

Tokom susreta, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, ali su dvojica sagovornika konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišćene mogućnosti. Oni su izrazili nadu da će kontakti između srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji, s obzirom na to da je početkom juna uspostavljen direktan let između Beograda i Helsinkija, što će pogodovati i razvoju saradnje u oblasti turizma.

Predsednik Vučić je obavestio ministra Havistu i o razlozima zastoja dijaloga između Beograda i Prištine, istakavši da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je ministru Havistu izrazio saučešće povodom današnjeg napada u finskom gradu Kuopiju.

Related posts

Vučić nakon večere u Briselu: Mi smo se ovde borili svako za sebe, ali i za ceo region

Nikoleta Dragaš

Heroji dana radnici Službe kućnog lečenja

Nikola Miloševski

Radno vreme pošta za novogodišnje i božićne praznike

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija