26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

95. generacija gimnazijalaca obeležila 60 godina mature

Ovog vikenda, devedeset peta generacija učenika gimnazije „Uroš Predić“ obeležila je šezdeset godina od velike mature. Trideset maturanata prošetalo je starim hodnicima škole, da bi se prisetili kako je to nekada izgledalo.

Susret  generacije  bio je  povod da se posle šezdeset godina od velike mature okupe školski prijatelji, bivši maturanati pančevačke gimnazije „Uroš Predić“ . Davno su završili školu, i nakon nje „rasuli“ se svuda po prostorima bivše Jugoslavije. I dalje obeležavaju ovaj datum, bez obzira što je bilo teško okupiti ih sve.

Školski dani daleko su iza njih, ali druženje i pozitivna energija koju nose sa sobom nikad nije prestala.

Veliku  ulogu u životima tadašnjih učenika, odigrali su  profesori pančevačke gimnazije, koji su radili polovinom prošlog veka dodala je Ruža Katnić.

Neki od njih se nisu videli godinama, neki su se teško prepoznali, ali su se svi setili najsmešnijih anegdota i najlepših trenutaka provedenih u ovoj školi.

Uspomene kao što su prve ljubavi, prijateljstva, školski nestašluci iz davne 1959. godine  pamtiće se i prepričavati kako na ovom skupu tako i na onim budućim.

Related posts

Vest sa tajkunskog portala da je Vulin boravio u Moskvi je lažna vest !

Nikola Toadjer

Priveden Milojko Pantić

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić obilazi radove na izgradnji pruge Beograd-Budimpešta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija