20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

SNS : Grad izdvojio 50 miliona za subvencije za zapošljavanje, pojedini programi još otvoreni

Član Gradskog veća za socijalnu politiku Milenko Čučković pozvao je sve nezaposlene da se prijave za lokalne programe koji podstiču zapošljavanje. U ovoj godini izdvojeno je preko 50 miliona dinara za zapošljavanje. Konkursnu dokumentaciju svi mogu da preuzmu ili u gradskoj upravi ili sajtu. U poslednje tri godine nezaposlenost u Pančevu pala je više od 20 procenata.

U poslednje tri godine broj nezaposlenih u Pančevu drastično je umanjen, saopštio je Milenko Čučković, član Gradskog veća za socijalnu politiku, ocenjujući da je to plod dobrog rada države, svih nadležnih službi, preduzeća i lokalne samouprave. Pančevo je izdvojio velika sredstva za subvencije kada je u pitanju samozapošljavanje i otvaranje preduzeća.

Grad je pored toga svima koji eventualno otvore preduzeće obezbedio i knjigovođu za 12 meseci.

Lokalni akcioni plan obuhvata oko 11 mera za smanjenje nezaposlenih tako da sada u Pančevu ima oko 7000 ljudi koji nemaju posao. Taj broj je bio dvostruko veći 2012.godine. Po strukturi najveći broj nezaposlenih ima srednju školu oko 50 odsto, zatim osnovnu oko 33 odsto, dok oko 12 procenata više i visokoobrazovanih nemaju posao na teritoriji Grada Pančeva.

 

Related posts

SNS PANČEVO : Mladi su budućnost Pančeva, i od našeg grada napravićemo primer

Aleksandra Miloševska

Pančevo: Uhapšena zbog ubistva 77-godišnje žene

Nikola Toadjer

Janković: Podaci o manjem pogoršanju – manje loša vest

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija