28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Srbije s predsednikom Demokratske Republike Kongo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Antoanom Čisekedijem Čilombom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za uspostavljanje jačih veza između dveju zemalja, imajući u vidu istoriju dobrih odnosa Beograda i Kinšase iz vremena početaka Pokreta nesvrstanih zemalja.

 

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Čilombu na principijelnom stavu da DR Kongo ne priznaje samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova, koji posebno dolazi do izražaja kroz glasanje protiv članstva tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

 

Dvojica sagovornika su se saglasili da najveće mogućnosti za saradnju leže u oblasti poljoprivrede, energetike, zdravstva i obrazovanja. Predsednik Vučić je rekao da studenti iz DR Konga mogu da koriste stipendije iz programa „Svet u Srbiji“ za školovanje u našoj zemlji.

 

Predsednik Čilombu je rekao da je današnji sastanak za njega signal da Srbija želi čvršće veze sa DR Kongom i prihvatio poziv predsednika Vučića da uskoro zvanično poseti našu zemlju.

Related posts

„Moja prva plata“: Prijavljivanje u avgustu-posao u oktobru

Nikola Miloševski

Stefanović:Nećemo biti slepi i gluvi na nasilje nad ženama

Branislava Grčić

Gradonačelnik Saša Pavlov na Skupštini Naleda u Beogradu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija