28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Dušan Dojčinovski – ekonomista koji piše pesme

Pančevac, Dušan Dojčinovski, diplomirani ekonomista, u slobodno vreme piše pesme. Promoviše ih na različitim književnim večerima koje se organizuju u našem gradu i okolini.

Dušan Dojčinovski, ekonomista po struci, već par godina piše poeziju.Na taj način svoje emocije prenosi na papir. Kako kaže, inspirišu ga ljubav i priroda.

Svoje pesme Dušan promoviše na književnim večerima. U julu se predstavio publici u Starčevu na manifestaciji Dani druženja, ali rado učestvuje i na drugim događajima i susretima pesnika kako bi njegove pesme „došle“ do što većeg broja ljudi.

On se nada da će uskoro objaviti svoju prvu zbirku pesama. Za sada je prevod njegove pesme „Oči boje lešnika“ objavljen u časopisu na makedonskom jeziku, „Makedonska videlina“, a dominantna tema u njegovoj poeziji je ljubav. O njegovom talentu već govore eminentni ljudi iz ove oblasti, a i poznanici nisu ravnodušni na njegove pesme. Za gledaoce RTV Pančevo Dušan Dojčinovski pročitao je jednu od svojih pesama.

Related posts

Pokradeni kablovi i oprema na javnoj rasveti

Mica Milakov

Ilinden – slava svih Makedonaca

Aleksandra Miloševska

Predsednik Komore medicinskih sestara Vojvodine sutra u Opštoj bolnici

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija