29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Preporuka čitaocima: „Tačka omega“ Dona de Lila

Jesen je idealno vreme za čitanje. Gradska biblioteka u Pančevu raspolaže bogatim fondom knjiga različitih žanrova. Direktor biblioteke, Dejan Bosnić za ovu nedelju, preporučio je roman savremenog američkog pisca Dona de Lila “Tačka omega”.

Roman “Tačka omega”, američkog pisca Dona DeLila, objavljen je 2010. godine. Radnja se odvija u napuštenoj kući u srcu pustinje, u koju se povukao sedamdesettrogodišnji lingvista, bivši savetnik stratega rata u Iraku Ričard Elster, u potrazi za prostorom i vremenom. Pridružuje mu se  mladi zaljubljenik u filmove koji namerava da snimi film o njegovom iskustvu, zapravo film od jednog kadra u kome će Elster biti jedini lik – „samo čovek pored zida“.

Roman nije obiman, brzo se čita, ali kako ističe Bosnić, moramo da se usredsredimo na “svaki red i slovo“ kako bismo razumeli piščevu poruku. On u priču uvodi „tačku omega“ pod kojom podrazumeva vrhunac ljudske evolucije.

Pored ovog, De Lilo je napisao petnaestak romana, tri drame i na desetine pripovedaka i eseja koji se bave fenomenima američke stvarnosti.

Related posts

Grejanje do 22h

Mica Milakov

Država nedvosmisleno pokazuje da je za Srbiju Južni Banat bitan . Predsednik Vučić juče u Kuli podsetio o veličini investicije „ZTF“ u Pančevu, dok je premijerka Ana Brnabić u dve posete Vršcu naglasila značaj ulaganja u Južni Banat.

Mica Milakov

Dogovor sa Mađarskom za otvaranje granice

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija