27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

DAN MOBILNOSTI Članovi Gradskog veća bez automobila na posao

Evropska nedelja mobilnosti se, na inicijativu Evropske komisije, obeležava od 2002. godine, od 16. do 22. septembra. Grad Pančevo se svake godine  pridružiuje akcijji, koji se održava u više od 3000 gradova Evrope. Predstavnici Lokalne vlasti sa zadovoljstvom su podržali akciju i svoje automobile ostavili kod kuća a na posao došli pešice, biciklom i električnim vozilom.

Evropska nedelja mobilnosti predstavlja promovisanje alternativnih vidova prevoza, u cilju što manje emisije otrovnih izduvnih gasova. Tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti odvija se pod sloganom „Pešačite sa nama“. Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva će Evropsku nedelju mobilnosti u okviru koje se 20. septembara odeležava i Svetski dan bez automobila obeležiti nizom akcija, koje imaju za cilj afirmaciju alternativnih vidova prevoza: pre svega bicikla, i naravno pešačenja. Čelni ljudi grada Pančeva ove godine priključili su se akciji.

Tokom Evropske nedelje mobilnosti u Pančevu će se biciklistima deliti biciklistička rasveta. U subotu će biti organizovana akcija „Sakupi i uštedi -vredi“ koja će trajati do kraja školske godine. U subotu će stvari prikupljati i Mali trotočkaš – vozilo koje se pokreće na nožni pogon.

Related posts

U Pančevačkoj Bolnici trenutno 72 pacijenta obolela od korona virusa

Zorana Stekovic

Sahrana Milana „Steve“ Bokšana u sredu u 16h na Starom pravoslavnom groblju

Mica Milakov

Saopštenje GO SNS Šabac

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija