21. oktobra 2019.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić i Tanin o situaciji na KiM, izborima i izveštaju UNMIK

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom o situaciji na KiM, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

 

Dvojica sagovornika su razgovarali i o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji. Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese.

 

Predsednik Vučić je zahvalio specijalnom izaslaniku Taninu za dosledno zalaganje UNMIK za poštovanje Rezolucije 1244.

 

Predsednik Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente. “Prisustvo UN, odnosno UNMIK, kao i drugih međunarodnih misija na KiM, više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda”, naglasio je predsednik Vučić.

 

Related posts

Kovačica: Regresiran prevoz i besplatne torbe

Nikoleta Dragaš

Ruski roman „Lavr“ ovonedeljna preporuka Dejana Bosnića

Luka Tešanović

Dodela stanova izbeglicama u Vršcu u prisustvu ministra Dačića i gradonačelnice

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija