28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dve bronze za mlade Omljčane na Evropskom prvenstvu poznavanja saobraćaja

Učenici osnovne škole u Omoljici osvojili su dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja. Takmičenje je održano u Ženevi od 12. do 15. septembra.

Na 34. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, četvoro učesnika iz Srbije, od kojih je dvoje iz Omoljice, osvojili su visoko treće mesto. Na samom takmičenju učestvovalo je 22 evropske zemlje. I pored tako jake konkurencije, mališani iz Omoljice uspeli su da se popnu na pobedničko postolje.

Da bi deca došla do Evropskog takmicenja morala su da pobede na opštinskom, okružnom i republičkom takmičenju. „Glavni vodič“ kroz ovu misiju bio je njihov profesor tehničkog Miodrag Tasić. Osim  što im je pomagao u učenju on je bio tu za njih i kada im je bilo teško i kada su, u pojedinim trenucima, psihički „pali“.

Prema rečima direktora OŠ „Dositej Obradović“ Vladimira Ristića, učešće na takmičenju je veći uspeh od postignutog rezultata. Deca su stekla znanje o bezbednosti u saobraćaju koje će svakodnevno  primenjivati, a i sa ostalim učesnicima mogli su da razmene iskustva i da steknu nova znanja, sem onog o saobraćaju.

Organizatori takmičenjabili su Svetska automobilska federacija i Auto-moto savez Švajcarske. Direktor Ristić napomenuo je da ovo nije jedini uspeh Omoljčana na takmičenjima, dodavši da su i prvaci države u raketnom i avio modelarstvu.

Related posts

Nedimović u poseti gradskom odboru SNS u Pančevu

Mica Milakov

Vučić: Nikad se nismo slomili, nećemo ni sad

Nikola Toadjer

Vučić sa vrhom SNS-a o vanrednim izborima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija