29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Diplomate za decu“ u Košutnjaku

Na sportskim terenima Zavoda za sport u Košutnjaku održan je turnir „Diplomats for Children“ na kome su učestvovale diplomate različitih zemalja.  Cilj turnira je prikupljanje pomoći za decu u Tiršovoj. Organizatori turnira su ambasade Poljske i Slovačke, u saradnji sa  Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

I ove godine diplomate su igrale u humanitarne svrhe. Fudbal je bio samo „izgovor“ da bi se prikupila sredstva za Odeljenje hematologije i onkologije dečje klinike u Tiršovoj. Bilo je 17 ekipa, različitih nacionalnosti, koje su učestvovale u ovom podvigu. Organizatori su i ove godine bili ambasade Slovačke i Poljske, a događaj je bio na terenima Zavoda za sport, na Košutnjaku. Svoju spretnost i umeće na terenu ekipe su mogle da pokažu od 10 do 17 sati.

U sportskom duhu učesnici su pokazali da moraju međusobno sarađivati i kada su na službenoj dužnosti. Ta saradnja se nastavlja i van zgrada u kojima rade, pa i kada izađu na teren kako bi nekome pomogli. Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata u Srbiji još jednom su pokazali humanost na delu.

Organizatori planiraju da se ova humanitarna akcija nastavi, s tim što će svake godine prikupljena sredstva biti namenjena drugoj ustanovi. Ministarstvo omladine i sporta Srbije takođe je podržalo ovu akciju.

Related posts

Počeo 22. Pančevački džez festival

Jasmina Petkovic

Nedimović u Crvenoj Crkvi najavio subvencije na dizel gorivo

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučuć uputio telegram saučešća predsedniku Ukrajne

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija