16. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Diplomate za decu“ u Košutnjaku

Na sportskim terenima Zavoda za sport u Košutnjaku održan je turnir „Diplomats for Children“ na kome su učestvovale diplomate različitih zemalja.  Cilj turnira je prikupljanje pomoći za decu u Tiršovoj. Organizatori turnira su ambasade Poljske i Slovačke, u saradnji sa  Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

I ove godine diplomate su igrale u humanitarne svrhe. Fudbal je bio samo „izgovor“ da bi se prikupila sredstva za Odeljenje hematologije i onkologije dečje klinike u Tiršovoj. Bilo je 17 ekipa, različitih nacionalnosti, koje su učestvovale u ovom podvigu. Organizatori su i ove godine bili ambasade Slovačke i Poljske, a događaj je bio na terenima Zavoda za sport, na Košutnjaku. Svoju spretnost i umeće na terenu ekipe su mogle da pokažu od 10 do 17 sati.

U sportskom duhu učesnici su pokazali da moraju međusobno sarađivati i kada su na službenoj dužnosti. Ta saradnja se nastavlja i van zgrada u kojima rade, pa i kada izađu na teren kako bi nekome pomogli. Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata u Srbiji još jednom su pokazali humanost na delu.

Organizatori planiraju da se ova humanitarna akcija nastavi, s tim što će svake godine prikupljena sredstva biti namenjena drugoj ustanovi. Ministarstvo omladine i sporta Srbije takođe je podržalo ovu akciju.

Related posts

Studio B osudio pretnje novinarki Informera

Mica Milakov

Prismotra otkriva prvi posao Marka Bastaća

Katarina Popović

Kulturni centar u Vršcu putem 3D galerije prezentuje nove umetnike

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija