12. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta Srbije

„Ovaj dan svečano proslavljamo zato što vi, oficiri, stupate na najčasniju dužnost odbrane zemlje svoga naroda“, rekao je Vučić.

On je istakao da su oni najmlađi oficiri u dugoj i slavnoj tradiciji srpske vojske, koju su ispisale veličansvene pobede, herojski podvizi i slavne vojskovođe.

„Zato ponosno stojite pred licem junačkih predaka, svesni za koje ideale su naši preci činili epska junaštva i podnosili najveće žrtve“, rekao je Vučić.

„Vi ste ešelon slobode i suvereniteta naše otadžbine i sinovi i očevi slobode koja je drugo ime za Srbiju“, poručio je Vučić.

TANJUG / TANJA VALIC

Najuspešnijim kadetima predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske dodelio je oficirske sablje i paradne bodeže. Prvi u rangu medicinskog fakulteta VMA je Stefan Spirić, druga je Jelena Obradović a treća potporučnik Marina Radovanović. Prvi u rangu Vojne akademije je potporučnik Stefan Milićević, drugi je Miloš Basarić a treći je Stefan Rašović.

Potporučnik Stefan Milićević rekao je da je studirati na Vojnoj akademiji predstavlja veliku čast.

„Stekli smo mnoga znanja, mogu da kažem u ime svih nas da ćemo izvršavati postavljene zadatke odgovorno i predano. Čast je naša imovina, ali i nasleđe koje ćemo čuvati za buduće generacije. Hvala svima koji su verovali u nas. Završili smo jedno poglavlje života i sada nas čekaju novi lepši, ali i teški trenuci. Budimo dostojnastvo i hrabrost naše otadžbine“, rekao je potporučnik Milićević.

Himna „Bože pravde“ i ukaz predsednika

Zastavni vod doneo je zastavu Kadetske brigade, a na početku je intonirana himna „Bože pravde“, a nakon toga je pročitan ukaz predsednika Republike o proizvođenju kadeta u čin potporučnika.

Svečanosti prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Među njima su premijerka Ana Brnabić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Aleksandar Antić, Nenad Popović, Zlatibor Lončar, Zoran Đorđević, Jadranka Joksimović, Vanja Udovičić…

Related posts

Prvi turnir za mlade džudiste u Kačarevu

Zorana Stekovic

Incident u gračaničkoj školi

Luka Tešanović

Preobraženski dani i Wrong Fest gradske manifestacije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija