27. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Bela Crkva dobila novu pijacu zahvaljujući saradnji sa Rumunijom

Nova pijaca sagrađena je u Beloj Crkvi u okviru projekta koji ta Opština realizuje u saradnji sa Oravicom iz susedne Rumunije. Projekat je realizovan sredstvima EU, preko IPA projekta.

Staru pijacu u Beloj Crkvi zamenila je nova, zatvorena pijaca površine 2000 kvadratnih metara. Projekat je finansiran sredstvima iz IPA fonda. Nova pijaca ima 120 tezgi, deo sa rashladnim vitrinama i  klimatizovana je. Meštani Bele Crkve ističu da je značaj  projekta višestruki kako za građane koji kupuju, tako i za poljoprivredne  proizvođače, koji će imati bolje uslove za rad.

Prodavcima su omogućeni uslovi u skladu sa standardom za vreme u kojem živimo. Zaštićeni su od nepovoljnih vremenskih uslova, a temperatura u objektu će i leti i zimi biti ista, istakao je Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva.

Tezge na novoj pijaci se izdaju po nepromenjenim cenama i tako će biti narednih pet godina, što je definisano uslovima IPA projekta.

Related posts

Batez u Vršcu: Ulaganje u školski sport

Nikoleta Dragaš

Hemodijaliza: Novi aparati za kvalitetnije lečenje

Nikoleta Dragaš

„Dani ćirilice“ u Bavaništu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija