6. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Više od šest miliona dinara za novi endourološki stub

Novi endourološki stub  obezbedila je pančevačka Bolnica zahvaljujući sredstvima Pokrajine. Nov aparat omogućiće lekarima kvalitetniji rad i bolje obavljanje određenih hirurških procedura, kaže doktor Predrag Vujić, načelnik Urologije.

Stari endourološki aparat  nije davao kvalitetnu sliku lekarima prilikom pregleda zbog loše kamere, kaže doktor Predrag Vujić, načelnik Urologije pančevačke Bolnice. Zahvaljujujući menadžmentu Bolnice,  Pokrajina je za kupovinu novog endourološkog stuba izdvojila 6 miliona dinara.

Prema rečima doktora Vujića  oko 80 procenata operacija na odeljenju Urologije su endourološke procedure. U pančevačkoj Bolnici uradi se godišnje više od 700 operacija, od kojih je 500 razbijanje kamenja, tumora na prostatama.

Doktor  Vujić isitiče da je neophodno nabaviti fleksibilan renoskop, aparat koji služi za razbijanje kamenja u bubrezima, jer može da se savija. Ovim bi pančavačka Bolnica imala zaokruženu procedure u rešavanju problema sa kamenjem u bubrezima i mokraćnim kanalima.

Related posts

„Zelenilo“: Bele vrbe duž gradskog keja

Nikoleta Dragaš

Kovin dobija postrojenje za obradu čelika

Zorana Stekovic

Svečano otvoren Lidl u Pančevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija