29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Anja, Vladimir, Dušan i Luka prvaci Vojvodine u sprint triatlonu

U nedelju 08. septembru u Novom Sadu, na popularnom kupalištu Štrand, održana je trka prvenstva Vojvodine  u sprint triatlonu ( 0.75km plivanja – 20km bajka – 5km trčanja ).

Organizatori trke  bili su TK Dynamic i vojvođanska Triatlonska Unija uz pomoć grada Novi Sad i STU.

TK „Tamiš“ je u Srpsku Atinu otputovao sa 24 takmičara koji su u naš grad doneli 12 medalja. Najuspešniji takmičari između 19 i 23 godine  bili su Anja Davidović, koja je bila najbrža juniorka i pobednica u apsolutnoj konkurenciji svih žena na trci. Pored nje „zlatni“ su bili i Vladimir Kokanov među juniorima, Luka Gligorić među srarijim kadetima , Dušan Zarić među mlađim kadetima i Srđan Živojinović među mlađim seniorima.

Mesto na podijumu  našli su i :

– Petar Savić, bronza pioniri

– Vojin Davidović, srebro mlađi kadeti

– Aleksa Kežić, bronza mlađi kadeti

– Mila Antić, srebro starije kadetkinje

– Hana Gaćeša, bronza starije kadetkinje

– Bogdan Jelača, bronza stariji kadeti

– Dušan Lukić, srebro AG 3 takmičari od 41 do 50 godina.

Obzirom da se trka računa za takmičenje STU kup ovo su značajni rezultati i osvojeni bodovi koji će verovatno doneti odbranu titule najuspešnijeg kluba u Srbiji u ovom takmičenju.

Triatlon sezona u Srbiji  završava se 22. septembra u Beogradu kada će na Adi Ciganliji biti veliki triatlonski spektakl, jer će se u jednom danu održati tri različite trke za različite takmičarske kategorije. Najpre će u ranim jutarnjim satima biti održana trka otvorenog prvenstva Srbije u dugom triatlonu ( 1.9km plivanja – 90km bajka- 21.1km trčanja ), nakon toga sledi trka prvenstva Beograda u akvatlonu za kadete. Finale dana je trka Evropskog kupa za juniorke i juniore. Na svim trkama učestvovaće veliki broj TeKaTejaca od kojih se očekuju dobri rezultati.

 

Related posts

Pančevačka Bolnica dobila pokretni rendgen aparat

Zorana Stekovic

Noćas počinje letnje računanje vremena

Nikoleta Dragaš

JKP „Autotransport – Pančevo“ od 4. maja počinje sa pripremama

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija